5 september 2023

LinkedIn Trends 2023: Menselijk, Verbindend, Creatief

LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerk, blijft evolueren en transformeren om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen. Naarmate we ons in 2023 bewegen, werpen we een blik op de meest opvallende trends die professionals kunnen verwachten op dit platform.

man sitting beside woman looking at a contract on DocuSign

1. Humanisering van Bedrijven

Een van de meest opvallende trends die de LinkedIn-omgeving zal domineren, is de humanisering van bedrijven en merken. Authenticiteit wordt steeds waardevoller in een tijd waarin mensen verlangen naar echte verbindingen. Dit wordt onderstreept door de groeiende populariteit van platforms zoals TikTok en BeReal, die de nadruk leggen op de persoon achter het bedrijf. Gebruikers willen graag weten wie er schuilgaat achter het logo.

LinkedIn heeft al stappen gezet in de richting van deze humanisering, met functies zoals video's voor profielen en audioboodschappen. Bedrijven ontdekken nu dat het delen van persoonlijke verhalen en storytelling de sleutel is tot het opbouwen van betekenisvolle relaties met hun doelgroepen. Influencer marketing, ooit het domein van Instagram en TikTok, heeft nu ook zijn weg gevonden naar LinkedIn. Hierdoor worden medewerkers als micro-influencers gezien en kunnen bedrijven de posts van hun personeel zelfs promoten.

man in white dress shirt sitting beside woman in black long sleeve shirt

2. Gemeenschap en Relatieopbouw

In 2023 zal LinkedIn zich nog meer richten op het creëren van gemeenschappen en het opbouwen van relaties. Merken zullen minder de nadruk leggen op het pushen van producten en meer investeren in het aangaan van dialogen. Influencer- en creator-marketing zullen een grotere rol spelen, vooral in B2B-contexten.

LinkedIn-groepen, hoewel eerder in de schaduw van andere functies, kunnen weer tot leven komen. Ze vormen een krachtig hulpmiddel om bedrijven te helpen groeien, mits ze goed worden beheerd. Het delen van persoonlijke verhalen en de populariteit van polls zullen interactie aanwakkeren. Live streaming en LinkedIn Audio zullen tools zijn om in gesprek te gaan met de LinkedIn-gemeenschap. Er wordt zelfs gespeculeerd over de mogelijkheid van live chat op bedrijfspagina's.

person holding click pen

3. Creativiteit in de Spotlight

In tijden van economische onzekerheid wordt creativiteit cruciaal voor bedrijven om met beperkte budgetten de aandacht van (potentiële) klanten te trekken. Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning komen hierbij te hulp. LinkedIn experimenteert zelfs al met AI-generatie van tekst, wat bewijst hoe ver de technologie is gevorderd.

Visuele content, vooral video's, zal een sleutelrol spelen. Het succes van platforms zoals TikTok en Instagram toont aan dat korte, ongepolijste video's effectief zijn. LinkedIn heeft al automatische ondertiteling geïntroduceerd voor video's, wat de toegankelijkheid verbetert. Daarnaast wordt verwacht dat visuele content zoals diapresentaties populairder zal worden.

Podcasts winnen snel aan populariteit, en het omzetten van LinkedIn Audio naar podcasts wordt een logische stap. Social commerce krijgt op alle platforms meer aandacht, waardoor klanten gemakkelijker kunnen winkelen zonder het platform te verlaten. Bedrijven zullen oproepen tot actie onder hun berichten gebruiken om de betrokkenheid te vergroten.

Kijken naar de Toekomst

Terwijl we 2023 betreden, blijft LinkedIn een boeiende en evoluerende omgeving voor professionals. De trends van humanisering, gemeenschapsopbouw en creativiteit zullen een diepgaande invloed hebben op hoe bedrijven en individuen zich op dit platform presenteren en met elkaar omgaan. Deze veranderingen weerspiegelen de groeiende behoefte aan echte menselijke connecties in een steeds digitalere wereld. Het is duidelijk dat LinkedIn een platform blijft waar kansen voor zakelijk succes overvloedig zijn, mits men zich aanpast aan deze nieuwe trends.

Zin in GRATIS Adviesgesprek?

Stichting Leeuw

stichtingleeuw.nl
Raion design steunt Stichting Leeuw bij elke opdracht die wij afronden doneren wij een percentage naar de stichting.  Bovendien hebben wij 2 prachtige leeuwen geadopteerd Cesar & Remy. 

Stichting leeuw is een opvangcentrum met als doel het opvangen van grote katachtigen in nood. Als het mogelijk is , is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst. 

De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren of zijn oud-circusdieren. Door nieuwe wet- en regelgeving mogen roofdieren in steeds minder landen optreden. Voor leeuwen en tijgers is daarom vaak geen plaats meer. Hun eigenaren zoeken dan een plek waar ze van een goede oude dag kunnen genieten. Stichting Leeuw is zo’n plek.
Bekijk onze leeuwen

Wij werken o.a voor

Copyright 2023 Raion design
×

Laten we chatten!
Hoe kunnen we u vandaag helpen?

×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram