Laten we samenwerken

Bouw aan jouw toekomst met een krachtige merkstrategie

Het bouwen van een merk of organisatie is te doen, maar het vormgeven van de gewenste identiteit eromheen kan best een puzzel zijn. Het laatste wat je wilt, is dat door een soort van identiteitscrisis de identiteit verdwijnt nadat het merk is opgebouwd. Daarom is het slim om een soort duidelijk beleid te hebben over hoe het merk eruit moet zien. Dit helpt niet alleen nieuwe teamleden, maar ook de mensen op de marketingafdeling die de boodschap naar buiten brengen. Met de juiste strategie vergroot je de kans op succes, zodat je altijd op koers blijft richting een herkenbare en sterke identiteit.

Idee 3D icon raion design

Merkstragie bepalen

De merkstrategie is eigenlijk het grote plaatje waarin de brand scan en positionering samenkomen. Deze twee bouwstenen leggen de fundering voor een doeltreffende merkstrategie.

We beginnen met het bepalen van de merkstrategie en duiken dieper in de analyse van de doelgroep. Hierbij gebruiken we Persona's en gaan we nog dieper in op de customer journey. Na deze stappen positioneren we de organisatie en vergelijken we dit met de merkidentiteit. Past het bij elkaar? Waar voegt de organisatie écht waarde toe? En waarin onderscheidt de organisatie zich? Het kan ook zijn dat deze unieke waarde nog ontwikkeld moet worden.

De antwoorden die we krijgen, vormen de basis voor de strategische keuzes die we samen met de organisatie maken. Gaan we voor een paraplumerk, sub-branding, endorsed branding, of is een hybride- of mono-branding strategie wellicht geschikter? Samen bepalen we de koers voor een sterke en onderscheidende positionering!

Wij helpen je graag

Merkstrategie

hello world!

Melissa

Grafisch ontwerper

Waar is een merkstrategie voor nodig?

Een merkstrategie is noodzakelijk voor het definiëren en positioneren van je merk. Het helpt bij differentiatie, het bieden van consistente merkervaringen en het vergroten van merkloyaliteit. Met een sterke strategie trek je de juiste doelgroep aan, creëer je herkenbaarheid en optimaliseer je marketingimpact. Het is kort gezegd de sleutel tot een succesvol merk.

Een merkstrategie helpt bij het definiëren van de kernidentiteit van een bedrijf. Het omvat elementen zoals missie, visie, waarden en persoonlijkheid. Een duidelijke identiteit maakt het merk herkenbaar en onderscheidt het van concurrenten.

Een merkstrategie omvat vaak een diepgaande analyse van de doelgroep. Het begrijpen van de behoeften, voorkeuren en gedragingen van de doelgroep stelt het bedrijf in staat om effectiever te communiceren en producten/diensten te ontwikkelen die aansluiten op de doelgroep.

Een goed uitgevoerde merkstrategie kan de perceptie van waarde voor consumenten vergroten. Het stelt bedrijven in staat om prijzen op een premium niveau te handhaven en een positieve merkassociatie te creëren.

Wij werken o.a voor

Bekijk alle klanten >
GGD samenwerkign met Raion design
Erasmus samenwerking met Raion design
rijksoverheid samenwerking met Raion design
OLYMPIC HOTEL
WSBC EUROPE
De nieuwe biblotheek samenwerking met Raion design
Gemeente Amsterdam samenwerking met Raion design
ROC van Flevoland samenwerking met Raion design

Klanten waarderen ons met 

4.9 via Google

Hoor het rechtstreeks van degenen die de transformatie hebben beleefd. Deze dienstverleners namen de reis en zagen hun bedrijven groeien en bloeien dankzij onze unieke aanpak. Lees hun verhalen en ontdek hoe wij ook jouw onderneming kunnen helpen bloeien.
Begin vandaag!
ibo aza
ibo aza
2024-02-06
Binnen een zeer korte periode hebben zij een website voor mij in mekaar gezet. Er werd goed geluisterd naar mijn behoeften en verwachtingen. Het eindresultaat is zelfs boven mijn verwachtingen. Ik zou ze zeker aanraden!!
Mandy van den Hoek
Mandy van den Hoek
2024-01-15
Fijn bedrijf om mee te werken. Denkt mee en gaat door totdat de klant tevreden is 👍🏼
Niels Kloosterman (prodnello)
Niels Kloosterman (prodnello)
2024-01-07
Door stage te lopen bij Raion Design heb ik veel belangrijke zaken geleerd die essentieel zijn voor het bouwen van websites. Ook heb ik hier een vriendschap aan over gehouden door de fantastische werksfeer!
Ashwin Verhoeven
Ashwin Verhoeven
2023-11-28
Ik vond het super fijn hoe jullie me geholpen hebben, ik heb er veel van geleerd en heb er veel van opgestoken!
Trinity V
Trinity V
2023-11-28
Workshop van raion design is heel interessant. Veel geleerd in korte tijd. Zeker aan te raden!
christiano van den top
christiano van den top
2023-11-28
Ze zijn echt professionele designers en weten wat ze zeggen!
luc de jong
luc de jong
2023-11-15
Top bedrijf, zeer nette website!
Sublime events
Sublime events
2023-11-05
Geweldig bedrijf! Ze hebben me echt geholpen bij het ontwikkelen van een nieuwe website voor onze evenementen.
psn winston
psn winston
2023-11-04
De website die Raion design voor me heeft gemaakt, is perfect. Geweldig team, geweldige resultaten!
bdbsj jdjd
bdbsj jdjd
2023-11-04
Raion design heeft een geweldige website voor me gebouwd. Ze begrepen mijn behoeften, leverden snel en zorgden voor een prachtig ontwerp. Ik ben erg blij met hun diensten!
De Steiger 28
1351 AB Almere
Tell : +31681929389
info@raion-design.com
KVK : 70698945
BTWnr : NL858426390B01
Sitemap

Branding

Webdesign

Marketing

Onderhoud

Educatie

Copyright 2017 - 2024 Raion design
chevron-down
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram