Laten we samenwerken

Bouw aan jouw toekomst met een krachtige merkstrategie

Het bouwen van een merk of organisatie is te doen, maar het vormgeven van de gewenste identiteit eromheen kan best een puzzel zijn. Het laatste wat je wilt, is dat door een soort van identiteitscrisis de identiteit verdwijnt nadat het merk is opgebouwd. Daarom is het slim om een soort duidelijk beleid te hebben over hoe het merk eruit moet zien. Dit helpt niet alleen nieuwe teamleden, maar ook de mensen op de marketingafdeling die de boodschap naar buiten brengen. Met de juiste strategie vergroot je de kans op succes, zodat je altijd op koers blijft richting een herkenbare en sterke identiteit.

Idee 3D icon raion design

Merkstragie bepalen

De merkstrategie is eigenlijk het grote plaatje waarin de brand scan en positionering samenkomen. Deze twee bouwstenen leggen de fundering voor een doeltreffende merkstrategie.

We beginnen met het bepalen van de merkstrategie en duiken dieper in de analyse van de doelgroep. Hierbij gebruiken we Persona's en gaan we nog dieper in op de customer journey. Na deze stappen positioneren we de organisatie en vergelijken we dit met de merkidentiteit. Past het bij elkaar? Waar voegt de organisatie écht waarde toe? En waarin onderscheidt de organisatie zich? Het kan ook zijn dat deze unieke waarde nog ontwikkeld moet worden.

De antwoorden die we krijgen, vormen de basis voor de strategische keuzes die we samen met de organisatie maken. Gaan we voor een paraplumerk, sub-branding, endorsed branding, of is een hybride- of mono-branding strategie wellicht geschikter? Samen bepalen we de koers voor een sterke en onderscheidende positionering!

Wij helpen je graag

Merkstrategie

hello world!

Melissa

Grafisch ontwerper

Waar is een merkstrategie voor nodig?

Een merkstrategie is noodzakelijk voor het definiëren en positioneren van je merk. Het helpt bij differentiatie, het bieden van consistente merkervaringen en het vergroten van merkloyaliteit. Met een sterke strategie trek je de juiste doelgroep aan, creëer je herkenbaarheid en optimaliseer je marketingimpact. Het is kort gezegd de sleutel tot een succesvol merk.

Een merkstrategie helpt bij het definiëren van de kernidentiteit van een bedrijf. Het omvat elementen zoals missie, visie, waarden en persoonlijkheid. Een duidelijke identiteit maakt het merk herkenbaar en onderscheidt het van concurrenten.

Een merkstrategie omvat vaak een diepgaande analyse van de doelgroep. Het begrijpen van de behoeften, voorkeuren en gedragingen van de doelgroep stelt het bedrijf in staat om effectiever te communiceren en producten/diensten te ontwikkelen die aansluiten op de doelgroep.

Een goed uitgevoerde merkstrategie kan de perceptie van waarde voor consumenten vergroten. Het stelt bedrijven in staat om prijzen op een premium niveau te handhaven en een positieve merkassociatie te creëren.

Wij werken o.a voor

Bekijk alle klanten >
GGD samenwerkign met Raion design
Erasmus samenwerking met Raion design
rijksoverheid samenwerking met Raion design
OLYMPIC HOTEL
WSBC EUROPE
De nieuwe biblotheek samenwerking met Raion design
Gemeente Amsterdam samenwerking met Raion design
ROC van Flevoland samenwerking met Raion design

Klanten waarderen ons met 

4.9 via Google

Hoor het rechtstreeks van degenen die de transformatie hebben beleefd. Deze dienstverleners namen de reis en zagen hun bedrijven groeien en bloeien dankzij onze unieke aanpak. Lees hun verhalen en ontdek hoe wij ook jouw onderneming kunnen helpen bloeien.
Begin vandaag!
Somar Mousa
Somar Mousa
23/04/2024
Raion design de beste , snelste betrouwbare service op het gebied van websites opzetten. Echt een aanrader en zeer klantvriendelijk! Groet, PCE Group B .V Amsterdam!
GamesMetRick
GamesMetRick
21/03/2024
Erg leuk en fantastisch bedrijf, snel en effieciënt gewerkt en ben vooral blij met het contact tussen ons
Stéphano van Beek
Stéphano van Beek
21/03/2024
Raion design is fantastisch! Ik had specifieke eisen voor mijn website en ze werden snel en efficiënt afgehandeld. Geweldige service!"
Lisa Wijnands
Lisa Wijnands
21/03/2024
Heel erg blij met het team van Raion Design.
Lucas Franken
Lucas Franken
21/03/2024
het is een heel fijn bedrijf. ze hebben goede klanten service en maken mooie websites.
Floriana Blumenau
Floriana Blumenau
21/03/2024
The best !!!
Alexandra Teunis
Alexandra Teunis
20/03/2024
Het zijn echt toppers ze denken met je mee bieden ook ideeën aan zijn super creatief echt een top bedrijf
Flora Wilhelminah
Flora Wilhelminah
20/03/2024
Op alle aspecten de beste website design bedrijf. Super team & hebben mij en mijn partner enorm goed geholpen met het creëren van een geweldige website. Echt kwaliteit 🤩!
De Steiger 28
1351 AB Almere
Tell : +31681929389
info@raion-design.com
KVK : 70698945
BTWnr : NL858426390B01
Sitemap

Branding

Webdesign

Marketing

Onderhoud

Educatie

Copyright 2017 - 2024 Raion design
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram