Laten we samenwerken

Gratis templates VS Op maat gemaakte WordPress templates

10 juni 2024

Als je een website wilt bouwen met WordPress, sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor een gratis template of kies je voor een op maat gemaakte template? Beide opties hebben hun voor- en nadelen, en de juiste keuze hangt af van je specifieke behoeften, budget en lange-termijndoelen. Laten we eens dieper ingaan op de verschillen, voordelen en nadelen van gratis en op maat gemaakte WordPress-templates

Gratis Templates

 1. Astra:
  Astra is een lichte en veelzijdige template die geschikt is voor blogs, persoonlijke portfolio's, zakelijke websites en WooCommerce-webwinkels. Het biedt veel aanpassingsmogelijkheden en werkt goed met populaire page builders.
 2. OceanWP:
  OceanWP is een krachtige template die ideaal is voor allerlei soorten websites, zoals blogs, portfolio's, zakelijke websites en WooCommerce-winkels. Het is snel, responsief en biedt uitgebreide aanpassingsopties.
 3. Neve:
  Neve is een snel en gebruiksvriendelijk thema dat perfect is voor startups, kleine bedrijven, e-commerce winkels en persoonlijke portfolio's. Het is compatibel met AMP en populaire page builders zoals Elementor.

Voordelen:

 1. Kostenbesparend:
  Het meest voor de hand liggende voordeel is dat ze gratis zijn. Dit is ideaal voor beginnende bloggers, kleine bedrijven of iedereen met een beperkt budget.
 2. Eenvoudig te Gebruiken:
  Gratis templates zijn vaak ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd en zijn vaak direct klaar voor gebruik.
 3. Grote Variëteit:
  Er zijn duizenden gratis templates beschikbaar, wat betekent dat je een ruime keuze hebt. Van simpele bloglayouts tot meer geavanceerde bedrijfswebsites, de kans is groot dat je iets vindt dat bij jouw stijl past.
 4. Community Support:
  Omdat veel mensen dezelfde gratis templates gebruiken, zijn er vaak uitgebreide community's en forums waar je hulp kunt vinden als je ergens tegenaan loopt.

Nadelen:

 1. Beperkte Aanpassingsmogelijkheden:
  Gratis templates zijn vaak minder flexibel als het gaat om aanpassingen. Dit kan een probleem zijn als je specifieke functionaliteiten of een unieke uitstraling nodig hebt.
 2. Minder Uniek:
  Omdat deze templates gratis en toegankelijk zijn voor iedereen, loop je het risico dat je website er hetzelfde uitziet als veel andere websites.
 3. Beperkte Ondersteuning:
  De ondersteuning voor gratis templates is vaak minimaal. Je bent meestal aangewezen op forums en community's voor hulp.
 4. Mogelijke Beveiligingsrisico's:
  Niet alle gratis templates worden regelmatig bijgewerkt of voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, wat je website kwetsbaar kan maken voor aanvallen.

Op Maat Gemaakte Templates

Voordelen:

 1. Volledig Aangepast:
  Een op maat gemaakte template wordt speciaal voor jouw website ontworpen, waardoor je volledige controle hebt over het ontwerp en de functionaliteit. Dit zorgt voor een unieke uitstraling die perfect past bij je merk.
 2. Schaalbaarheid:
  Deze templates zijn vaak beter voorbereid op groei. Ze kunnen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid naarmate je bedrijf groeit en je behoeften veranderen.
 3. Professionele Ondersteuning:
  Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte template, krijg je meestal toegang tot professionele ondersteuning. Dit betekent dat je snel en effectief hulp kunt krijgen bij problemen of vragen.
 4. Betere Prestaties:
  Op maat gemaakte templates zijn vaak geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring en hogere zoekmachineposities.

Nadelen:

 1. Kosten:
  Het grootste nadeel van een op maat gemaakte template is de prijs. Echter, veel ontwikkelaars bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen, waardoor het financieel haalbaarder wordt. Bovendien kan de investering zich terugbetalen door de professionele uitstraling en functionaliteit van je website.
 2. Tijdsinvestering:
  Het proces van het ontwerpen en ontwikkelen van een op maat gemaakte template kan tijdrovend zijn. Dit betekent echter ook dat je meer controle hebt over het eindresultaat, waardoor je website precies voldoet aan jouw eisen en wensen.
 3. Complexiteit:
  Een op maat gemaakte template kan complexer zijn om te beheren en te onderhouden, vooral als je geen technische achtergrond hebt. Maar met de professionele ondersteuning die vaak wordt meegeleverd, kun je snel leren hoe je je website efficiënt kunt beheren. Daarnaast maken visual builders zoals Elementor en WPBakery het eenvoudiger om je site aan te passen zonder diepgaande technische kennis, waardoor je flexibeler bent in het aanpassen van je website.

Welke Keuze Maak Je?

De keuze tussen een gratis template en een op maat gemaakte template hangt af van je specifieke situatie:

 • Beginnende bloggers of kleine bedrijven met een beperkt budget kunnen goed uit de voeten met een gratis template. Het is een snelle en kosteneffectieve manier om online te gaan.
 • Grotere bedrijven of merken die een unieke online aanwezigheid willen en het budget hebben, zullen waarschijnlijk meer baat hebben bij een op maat gemaakte template. De extra investering in tijd en geld kan zich terugbetalen in de vorm van een professionele, schaalbare en goed presterende website.

Het is belangrijk om je doelen, budget en lange-termijnplannen in overweging te nemen bij het maken van deze keuze. Welke route je ook kiest, zorg ervoor dat je template past bij je merk en je helpt om je online doelen te bereiken.

Heb je nog vragen na onze recentste kennisupdate?

UI Design

hello world!

Winston & Stefan

Onze kennis
De Steiger 28
1351 AB Almere
Tell : +31681929389
info@raion-design.com
KVK : 70698945
BTWnr : NL858426390B01
Sitemap

Branding

Webdesign

Marketing

Onderhoud

Educatie

Copyright 2017 - 2024 Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram