Laten we samenwerken

Het Belang van Upgraden van PHP 7.4 naar PHP 8.x

26 september 2023

Ontvang je ook voortdurend vervelende e-mails die je aansporen om je PHP-versie van 7.4 naar 8.x te upgraden? Dit is geen grap, maar eerder een serieuze zaak die je aandacht verdient.

Wat is PHP en Waarom is het Belangrijk?

PHP is een populaire programmeertaal die wordt gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische websites en webtoepassingen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met content management systemen (CMS) zoals WordPress, Drupal en Joomla. Elke nieuwe versie van PHP brengt verbeteringen in prestaties, beveiliging en functies met zich mee.

De Noodzaak van Upgraden naar PHP 8.x

 1. Beveiliging: Oudere PHP-versies, zoals PHP 7.4, ontvangen mogelijk niet langer beveiligingsupdates. Het gebruik van verouderde software kan je website kwetsbaar maken voor beveiligingslekken.
 2. Prestaties: PHP 8.x biedt aanzienlijke prestatieverbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Je website kan sneller en efficiënter werken met de nieuwste PHP-versie.
 3. Functies: Nieuwere PHP-versies introduceren nieuwe functies en syntaxisverbeteringen. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om betere en modernere webtoepassingen te bouwen.
 4. Ondersteuning: Ondersteuning voor oudere PHP-versies zal in de loop van de tijd verminderen. Door te upgraden naar PHP 8.x blijf je in lijn met de laatste ontwikkelingen en community-ondersteuning.

Hoe te Upgraden

Het upgraden van PHP kan variëren, afhankelijk van je hostingomgeving en website. Hier zijn de algemene stappen:

 1. Controleer Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je website en eventuele plug-ins of thema’s compatibel zijn met PHP 8.x.
 2. Maak een Back-up: Maak een volledige back-up van je website en database voordat je begint.
 3. Contacteer je Hostingprovider: Neem contact op met je hostingprovider voor begeleiding bij het upgradeproces.
 4. Test op een Staging-omgeving: Voer eerst tests uit op een staging-omgeving om eventuele problemen op te sporen voordat je live gaat.
 5. Upgrade PHP: Vraag je hostingprovider om de PHP-versie voor je site bij te werken naar PHP 8.x.
 6. Los Problemen op: Identificeer en los eventuele compatibiliteitsproblemen op na de upgrade.
 7. Monitor en Onderhoud: Blijf je website monitoren en zorg ervoor dat alles soepel blijft werken.

Als je website geen ondersteuning biedt voor PHP 8.x, neem dan contact op met Raion Design. Ze kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte oplossing om je website veilig en efficiënt te laten draaien met de nieuwste PHP-versie.

Het upgraden van PHP kan een investering in tijd en moeite zijn, maar het is van cruciaal belang om de beveiliging en prestaties van je website te waarborgen. Neem deze e-mails serieus en neem stappen om je PHP-versie bij te werken naar de nieuwste 8.x-reeks. Je website zal er wel bij varen.

Heb je nog vragen na onze recentste kennisupdate?

UI Design

hello world!

Winston & Stefan

Onze kennis
De Steiger 28
1351 AB Almere
Tell : +31681929389
info@raion-design.com
KVK : 70698945
BTWnr : NL858426390B01
Sitemap

Branding

Webdesign

Marketing

Onderhoud

Educatie

Copyright 2017 - 2024 Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram